MEB YKS, AYT, YDT online deneme sınavı sıralama ve puanlar ne zaman açıklanır?

MEB YKS, AYT, YDT online deneme sınavı sıralama ve puanlar ne zaman açıklanır?
Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk kez uygulamaya aldığı YKS sınavı öncesi Türkiye geneli online deneme uygulamasının sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB YKS, AYT, YDT deneme oturumları tamamlandı mı? Deneme sınavı sonuçları, sıralama ve puanları ne zaman paylaşılacak? İşte detaylar

YKS'ye Doğru 2024 adıyla başlatılan çevrimiçi YGS deneme sınavı tüm Türkiye'de aynı saatte başlatılarak aynı saatte tamamlanıyor. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden yapılan deneme sınavının ikinci ayağı bugün gerçekleşiyor. 26 Mayıs Pazar günü AYT denemesine girecek öğrenciler, 27 Mayıs Pazartesi günü YDT denemesini tamamlayabilecek. Bu sayede öğrenci sınava girmeden önce kendi seviyesini görebilecek.

YKS 2024 Türkiye geneli çevrimiçi deneme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bakanlık tarafından paylaşılan takvim doğrultusunda üç farklı oturumdan gerçekleştirilen sınav belirtilen günlerde saat 10.00 ve 20:00 tarihleri arasında uygulanacak.

Öğrenciler deneme sınavını tamamladıktan sonra sıralama ve puanlarını 28 Mayıs Salı günü saat 10.00 itibariyle aynı sistem üzerinden görüntüleyebilecek. Ayrıca deneme sınavının soru çözümleri YouTube platformu üzerinden öğrencilerle paylaşılacak.