MEB Haziran ayı mesleki çalışma programı çevrimiçi mi oldu?

MEB Haziran ayı mesleki çalışma programı çevrimiçi mi oldu?
2023-2024 eğitim öğretim yılının sonu yaklaşırken Haziran ayında gerçekleşecek mesleki çalışmalara yönelik plan paylaşıldı. Bakanlık öğretmenlerin taleplerini dikkate aldı. İl dışında mesleki çalışmalara katılmak isteyenler için müjdeli haber geldi. Haziran ayı mesleki çalışma programı yüzyüzeyken çevrimiçi mi oldu? İşte detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Kurban Bayramı nedeniyle il dışına çıkacak öğretmenler için yeni bir şans tanındı. Yüz yüze gerçekleşecek olan mesleki çalışmalar için eğitim kurumu değişikliği yapılmasına karar verildi. Öğretmenlerin talepleri dikkate alındı.

Öğretmenler il dışında istenen herhangi bir il veya ilçede görev yapılan kurumun türü ve kademesine uygun olması şartıyla mesleki eğitim seminer çalışmalarına katılabilecek.

Bakanlık tarafından alınan bu kararın doğrultusunda farklı yanlış anlaşılmalar gündeme geldi. Öğretmenlerin il dışına çıkma kararı nedeniyle seminerlerin online olduğu düşünüldü fakat Bakanlık konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu detaya yer verdi:

Öğretmenler il dışında mesleki çalışmalara katılabilmek için; bulunduğu il veya ilçe bilgilerini 20 Mayıs ve 2 Haziran tarihleri arasında veri.meb.gov.tr adresinden paylaşılan forma tek tek işleyecek. İl ilçe milli eğitim müdürlüğü kendi sorumluluğu altında olan ve mesleki çalışma yapmak isteyen öğretmenlerin taleplerini 3 ve 5 Haziran tarihleri arasında MEBBİS modülü üzerinden alarak planlamayı yapıp en geç 15 Haziran tarihine kadar sonuçları duyuracak.”

Mesleki çalışma dönemi boyunca okul öncesi ve sınıf öğretmenleri mesleki çalışmasını görev yaptığı ya da ilişkilendirileceği okullarda zümreler halinde yapacak. Kurban Bayramı nedeniyle il dışında olmayı tercih edecek öğretmen farklı bir ilde seminer çalışmalarına yüz yüze olacak şekilde katılabilecek.