LGS'yi kazanmak için kaç puan almak gerekiyor? Kaç soruyu doğru cevaplamak gerekir?

LGS'yi kazanmak için kaç puan almak gerekiyor? Kaç soruyu doğru cevaplamak gerekir?
Tüm ülke genelinde 2 Haziran tarihinde uygulanacak olan LGS için geri sayım başladı. Peki LGS'de başarılı olabilmek için öğrencilerin kaç puan almaları gerekmektedir. Yaklaşan sınav öncesinde en çok merak edilen konuların başında gelen bu konuyu sizler için araştırdık.

Söz konusu soruya verilebilecek birçok cevap bulunmaktadır. Sınavla öğrenci kabul eden okullar sadece anadolu ve fen liseleri değildir. Sosyal bilimler liseleri ve mesleki, teknik anadolu liseleri, imam hatip liseleri de sınavla öğrenci alabilmektedir.

Öğrencilerin LGS puanı ile öğrenci alan okullara girebilmeleri için geçerli olan kriter yüzdelik dilimlerdir. Fen liselerine girebilmek için%3, Anadolu liselerine gidebilmek için %3 ile 7, sosyal bilimler liselerine girebilmek için%7 ile %9 arasında bir başarı göstermeleri gerekmektedir.

Söz konusu yüzdelik dilim hesapları ortalama hesaplar üzerinden yapılmıştır.
Ülkemizin bazı şehirlerinde bulunan fen liseleri %20'lik dilime kadar öğrenci alabilmektedir. Öğrencilerin hangi liseye gidebileceklerini hesaplayabilmeleri için 2023 yılındaki yüzdelik dilimleri takip etmeleri gerekmektedir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER