LGS'de Sözel Ve Sayısal Kaç Soru Çıkıyor? Ne Kadar Sınav Süresi Veriliyor?

LGS'de Sözel Ve Sayısal Kaç Soru Çıkıyor? Ne Kadar Sınav Süresi Veriliyor?
LGS'nin yaklaşması ile birlikte, heyecanın doruklara tırmandığı bugün, öğrencilerin erişimine sınav giriş belgesi de açıldı. Ve böylece herkes sınava gireceği okulu öğrenmiş oldu. Bu aşamada LGS'de kaç soru çıkıyor? Sözel ve sayısal soru sayıları, hangi oturuma kaç dakika süre veriliyor... gibi soruların yanıtları merak ediliyor. İşte merak edilen o detaylar:

LGS'ye girecek öğrenciler için ve onların velileri tarafından yaşanan heyecan doruk noktasına ulaştı. Çünkü 2 Haziran 2024 Pazar gününe sadece 9 gün kaldı. Bu süreçte öğrenciler ve öğrenciler LGS'de kaç soru çıkıyor sorusunun yanıtlarını merak ediyorlar.

LGS'de Kaç Soru Çıkıyor?

2 Haziran 2024 Pazar günü iki oturuma bölünerek uygulanacak olan LGS'de ilk oturum sözel sorulardan oluşacak. İkinci oturumda ise sayısal sorular yöneltilecek. Bu aşamada LGS'de kaç soru çıkıyor konusu pek çok öğrencinin merak konusu olarak gündemde.

LGS'de toplam 90 soru sorulacak. 09.30'da başlayacak olan ilk oturumda öğrencilere 50 adet sözel soru yöneltilecek. Bu soruların yanıtlanması için toplamda 75 dakika süre verilecek. İkinci oturum ise sayısal sorulardan oluşacak ve toplamda 40 soru içerecek. Bu soruların yanıtı için öğrencilere toplamda 80 dakika süre verilecek.

Öğrenciler 24 Mayıs 2024 Cuma günü (Bugün) itibari ile sınav giriş yerlerini de öğrendiler. Sınav giriş belgesi e-Okul üzerinden erişime açıldı. Okul müdürlükleri tarafından alınacak olan sınav giriş belgeleri mühürlenip onaylanarak öğrencilere dağıtılacak. Öğrenciler, yanlarında sınav giriş belgeleri olmazsa sınava alınmayacaklar.