LGS Sınavına Hazırlık İçin Gerekenler

LGS Sınavına Hazırlık İçin Gerekenler
MEB LGS sınavına girecek öğrencilerin yanında bulundurması gereken araç ve gereçler konusunda açıklama yaptı.

LGS sınavında öğrencilerin yanında bulundurması gereken araç ve gereçler konusunda detaylı bilgilendirme yapıldı. Kimlik belgesi ve fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi olmayan öğrenciler sınava alınmayacak.

Kalem ve Silgi Dağıtımı

Öğrencilerin sınavda kullanacakları kalem ve silgiyi kendilerinin getirmesi gerekiyor. En az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi getirmeleri gerekiyor.

Su Şişesi Getirilmesi

Sınav salonuna su getirmek isteyen öğrenciler, bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirler. Bu sayede sınav sırasında susuz kalmadan sınavlarını tamamlayabilirler.

Yasaklı Araç ve Gereçler

Elektronik cihazlar ve aksesuarlar sınav salonuna alınmayacak. Doktor raporu ile belirlenmiş hasta veya engellilere ait cihazlar hariç olmak üzere, sınav salonuna çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera gibi iletişim araçları alınmayacak. Depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; kablosuz iletişim sağlayan cihazlar; kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş gibi aksesuarlar; elektronik ve/veya mekanik cihazlar; databank, sözlük, hesap makinesi; kâğıt, kitap, defter, not gibi dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlar ve delici, kesici aletler de sınav binasına sokulmayacak.

MEB'in Düzenlemeleri

MEB'in bu düzenlemeleri sınavın güvenliği ve öğrencilerin konsantrasyonu açısından büyük önem taşıyor. Öğrencilerin sınav günü bu kurallara uyarak gerekli hazırlıkları yapmaları, sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesine katkı sağlayacaktır.