Hacıkura'da masallı eğitim

Hacıkura'da masallı eğitim
Kitap okuma alışkanlığını desteklemek ve kütüphane kullanım farkındalığı oluşturmak amacıyla Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü tarafından 6 Kasım 2019’da başlatılan proje devam ediyor. ABT Çocuk Birimi Sorumlusu Nilbanu Engindeniz bugün çocuklarla buluştu. Çocuklara “Bencil Dev” ve “Keloğlan ile Devenası” masallarını anlatan Engindeniz, etkinliğin ardından kitaplarını imzaladı.

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını desteklemek ve kütüphane kullanım farkındalığını geliştirmek amacıyla başlatılan proje, her Çarşamba alanında uzman kişilerle Alanya Belediyesi Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde devam ediyor. Masallar, fıkralar, hikayeler ve atölye çalışmalarıyla öğrenciler hem öğreniyor hem de eğleniyor. Aynı zamanda öğrencilere kütüphane üyeliği de verilerek özgüven gelişimlerine destek olunuyor.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı sonuna kadar devam edecek proje kapsamında şimdiye kadar Elif Özmenek Çarmıklı, Sima Özkan, Gizem Başbuğa, Burcu Bahar gibi çocuk yazarlarının yanı sıra psikologlar ve çocuk gelişim uzmanları da öğrencilerle buluştu.

ÇİNAL; “KÜTÜPHANE HAFTASI’NDA ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ZENGİN BİR PROGRAM HAZIRLADIK”
Mart ayının sonunda kutlanacak 56. Kütüphane Haftası’yla ilgili öğrencilere yönelik zengin bir program hazırladıklarını kaydeden Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, “Emine Hacıkura Kütüphanemiz 30 Mart’ta başlayacak 5 günlük bir program ve Demirtaş Hikmet Mustafa Akın Kütüphanemizde ise 4 günlük bir program hazırladık. Öğrencilerimizi bir birinden değerli yazarlar, imza günü etkinlikleri, tiyatro ve atölye çalışmaları gibi aktivitelerle buluşturacağız” dedi.