Etkinlikler Haftası Nasıl Olacak? Okullar 1 Hafta Erken Mi Kapanacak?

Etkinlikler Haftası Nasıl Olacak? Okullar 1 Hafta Erken Mi Kapanacak?
Okulların son haftası ders yok. Yazılı yok. Milli Eğitim Bakanlığı etkinlikler haftası yapılacağı duyurusunu paylaştı. Peki etkinlikler haftası nasıl olacak? Okullar bir hafta erken mi kapanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların son haftasında ders işlenmeyeceğini ve bu haftanın etkinlikler haftası olacağını uzun bir zaman önce duyurmuştu. Benzer bir uygulama 1. dönemin sonunda da yapılmıştı. Hem öğrenciler hem de veliler tarafından en çok merak edilen konu ise şu: Etkinlikler haftası nasıl olacak?

Etkinlikler Haftası Nasıl Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan etkinlikler haftası, pek çok kişinin aklına, okulların erken kapanıp kapanmayacağı sorusunu getirdi. Etkinlikler haftası içerisinde ders işlenmeyecek olması, yoklama alınıp alınmayacağının merak edilmesine de neden oldu.

Okullar MEB tarafından belirlenen takvime uygun tarihte kapanacak. Yani okullar erken değil; 14 Haziran'da kapanacak. Ancak öğrenciler 10 Haziranitibari ile okullarında, dolu dolu bir tatil haftası geçirecekler. Bu haftanın amacı ise öğrencilere okulu sevdirmek.

Adından da anlaşılacağı üzere etkinliklerle dolu geçecek olan bu hafta içerisinde öğrenciler ders stresinden uzaklaştırılarak, sosyal etkileşimlerini arttırmaları sağlanacak. Bununla birlikte yıl içerisinde öğrenciklerini pekiştirmeleri de olanaklı hale getirilecek. Ancak bu durum keyifli etkinliklerle sağlanacak.