Alanya'da Lise öğrencisi hayal kırıklığına uğradı

Alanya'da Lise öğrencisi hayal kırıklığına uğradı
Alanya'da Lise öğrencisi hayal kırıklığına uğradı.. Alanya'da okul birinciliği kontenjanından yerleşmeyi beklediği üniversiteye giremeyen öğrenci, gittiği okulunda ikinci olduğunu öğrenerek dava açtı..

Alanya'da Lise öğrencisi Okul tarafından birinci seçilerek balo düzenlendikten sonra okul yönetiminin İbrahim Erdem Atilla'ya birinci olmadığını söylemesi üzerine Atilla'nın Avukatı tarafından Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Alanya'da Lise Öğrencisi olan İbrahim Erdem Atilla basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı; "Bana 2018-2019 yılı okul birincisi olduğum söylenildi. Okulun kapanacağı hafta yapılan baloda okul birincisisin, dediler ama sonra 

sınava girdim. Çok iyi geçmemesine rağmen rahattım. Ona göre tercihlerimi yaptım. Ama sonra öğreniyorum, okul birincisi ben değilim. Bir başkasıymış. Bunu öğrenmek için okula geliyorum. Bir başka öğrenci beni 0.04 ile geçmiş ve bu bana haber verilmedi. Ben şu anda boştayım."

İbrahim Erdem Atilla'nın Avukatı Emre Bal ise konu ile yaptığı açıklamada şunları söyledi. Bal; "Ben öğrencimiz İbrahim Erdem Atilla'nın avukatı olarak açıklama yapıyorum. Öğrencimiz 2018-2019 yılında okul birincisi ilan 

ediliyor. Okulların kapandığı hafta çarşamba günü mezuniyet töreni yapılıyor. Burada okul birincisi ilan ediliyor. Öğrencimize plaketi, belgesi verilerek okul kütüğüne birincilik ismi çakılıyor ve lanse ediliyor. Okullar kapandıktan sonra ÖSS sınavlarına giriyor. Sonuçları açıklanıyor. Öğrencimiz okul birincisi olarak tercihlerini yapıyor. Açıklanan ÖSYM sonuçlarında da öğreniyoruz ki burada Akdeniz Ünivdersitesi bilgisayar mühendisliği bölümünde okul birinciliği kontenjanından yerleşmesi gerekirken hiç bölüme yerleşemiyor. Öğrencimiz okuluna gidiyor, kendisine bilgi verildiği söyleniliyor ve detaylı bir şey anlatılmıyor. Şuanda çok önemli bir mağduriyet sözkonusu. Okula yerleşemedi ve bir yıl daha sınava hazırlanması gerekiyor. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Biz de bu konuda bir ihmal söz kosnusuyla gerekli çalışmaları yapacağız. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekli başvularımızı yaptık. Hatalı ve yanlış bir idari dava varsa bu konuda da dava açacağız. Okul müdürü, yardımcıları ve sorumlu öğretmenlerinin bir ihmali de varsa maddi ve manevi kayıplar için dava açacağız. Mağduriyetimizin en kısa sürede giderilmesi için çaba sarf edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.