DYK Yaz Okulu Nasıl Olacak? Başvurular Ne Zaman Alınacak? Hangi Dersler Olacak?

DYK Yaz Okulu Nasıl Olacak? Başvurular Ne Zaman Alınacak? Hangi Dersler Olacak?
DYK 2024 yılında ilk kez Türkiye'nin 81 ili için yaz okulu açacak. DYK yaz okulu nasıl olacak? Başvurular ne zaman alınacak? Kurslar ne zaman başlayacak? DYK yaz okulunda hangi dersler olacak? Öğrencilert okul içerisinde aldıkları eğitimleri mi geliştirecek yoksa etkinlikler mi yapacaklar?

2023 - 2024 eğitim öğretim yılının sonlarına gelinen bugünlerde, bu yıl ilk kez Türkiye'nin 81 ilinde açılacak olan DYK yaz okulu hakkında bilgiler araştırılmaya başlandı. Öğretmen ve öğrenciler için başvuruların önümüzdeki hafta itibari ile başlayacağı DYK yaz okulu nasıl olacak? DYK yaz okulu başvuruları ne zaman alınacak? DYK yaz okulu ne zaman açılıp ne zaman kapanacak? DYK yaz okulunda hangi dersler olacak?

DYK Yaz Okulu Nasıl Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Destekleme Ve Yetiştirme Kursları DYK yaz okulu, 2024 yılında ilk kez Türkiye'nin 81 ilinde açılacak. Haftanın beş günü devam edecek olan kurslar, gün içerisinde 13.30 itibari ile başlayacak.

Öğretmenlerin mesleki deneyimlerini arttırmak; öğrencilerin ise akademik hayatlarının iyileştirilmesini sağlamak için düzenlenen DYK kurslarına, hem öğretmen hem de öğrenciler, bulundukları yerleşim biriminden katılım sağlayacak.

DYK Yaz Okulunda Hangi Dersler Olacak?

DYK yaz okulu derslerinin alt alanları şu şekilde sıralanıyor:

• Spor: yüzme, futbol, okçuluk, atletizm, basketbol, voleybol, hentbol, masa tenisi, satranç, halk oyunları

• Görsel Sanatlar: sanat ve tasarım, ebru sanatı, resim, fotoğrafçılık, hat sanatı

• Müzik: Bağlama / saz, Piyano / org, gitar, keman, ud / kanun, Türk sanat müziği, Türk Halk müziği, melodika

• Bilişim: robotik kodlama, yazılım, Arduino programlama, Ofis programları, bilgisayarda döküman hazırlama, bilgisayara giriş

DYK Yaz Okulu Başvuruları Ne Zaman Alınacak?

DYK yaz okulu başvuruları, öğrenci ve öğretmenler tarafından https://e-kurs.meb.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Kurslar, 1 Temmuz - 29 Ağustos 2024 tarihleri arasında verilecek.