Bakanlık kesenin ağzını açtı Karne parası 5500 Türk Lirası

Bakanlık kesenin ağzını açtı Karne parası 5500 Türk Lirası
Karneler alındı güzelce artık tatile geçme vaktinin geldiği şu günlerde işte öğrencileri her zaman düşünen devletimizden de bir adım geldi ve karne parası adı altında bir detay ortaya çıktı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik eğitim desteklerine devam ediyor. Karnesini getiren öğrencilere 5.500 TL destek ödemesi yapılacak. 25 yaş altı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve ailesinin yaşadığı ilden farklı bir ilde üniversite eğitimi alan öğrencilere 1250 TL verilecek ve toplamda 5.500 TL destek sağlanacak. Bu öğrencilere 4 kez 5.000 TL yol desteği verilecek.

Başvurular, ailenin bulunduğu ildeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılabilir. Bu destekler, öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlarken sosyal bağlarını güçlendirecek. Karnesini getiren öğrencilere 5.500 TL ödeme yapılacak. Ailesinin yaşadığı ilden farklı bir ilde üniversite okuyan 25 yaş altı öğrencilere 1250 TL ve ayrıca 4 kez 5000 TL yol desteği sağlanacak.

Bu destekler sosyal bağların güçlenmesini ve öğrencilerin aileleriyle daha sık görüşmesini amaçlıyor. Başvurular ailenin bulunduğu ildeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılabilir. Desteklerin ilerleyen dönemlerde artması bekleniyor.