Alanya Kıbrıs Feribot Seferleri Yeniden Başlıyor

Alanya Kıbrıs Feribot Seferleri Yeniden Başlıyor
Alanya ve Kıbrıs arasında deniz taşımacılığının yapılması yönünde son zamanlarda turizm işletmecileri tarafından Ulaştırma Bakanlığına talepler iletilmişti. O taleplerin neticesinde artık Alanya ve Kıbrıs arasında gidiş dönüş seferler başlayacak. Peki seferler ne zaman başlayacak? Detaylar haberimizde...

Alanya ve Kıbrıs arasındaki kuş uçuşu uzaklık düşünüldüğünde ilçemizden Kıbrıs'a yapılacak olan feribot seferleri Alanya ve Kıbrıs turizmi açısından büyük önem taşıdığı görülebilmektedir. Deniz ulaşımı konusunda da Alanya'nın bir turizm kapısının daha açılacağını söyleyebiliriz.

Söz konusu seferler Turizm işletmecisi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi Bilal Korkmaz tarafından yapılan girişimler neticesinde Alanya Belediyesi ile yapılacak olan işbirliği ve Ulaştırma, Altyapı Bakanlığı tarafından verilecek olan destekle beraber yürürlüğe gireceği belirtilmiştir.

Söz konusu projenin devreye girmesi halinde Alanya turizmi resmen Kıbrıs'ın potansiyel turizmiyle birleşecek ve büyük bir hareketlilik meydana gelecektir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER