Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile online eğitim

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile online eğitim
Alanya Belediyesi’nin de taraflarından biri olduğu Atık Pillerin Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi Eğiticilerin Eğitimi programı, Alanya Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa’nın da katılımıyla online olarak gerçekleştirildi.

Alanya Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği arasında 2007 yılında imzalanan protokol kapsamında “Atık Pillerin Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi Eğiticilerin Eğitimi” programı Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile COVID-19 tedbirleri dikkate alınarak online olarak gerçekleştirildi. Alanya kent genelinde görev yapan eğitimcileri kapsayan eğitim programında pillerin insan hayatındaki yeri, kullanımı, zararları, bertarafı ve dikkat edilmesi gereken hususlarda bilgilendirme yapıldı.

“ÇOCUKLARIN ROLÜ ÇOK BÜYÜK”

Düzenlenen eğitim programında Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nden Çevre Mühendisi Rümeysa Ercan, eğitim sunumu ile açılışı gerçekleştirdi. 100 okuldan proje yürütücüsü idareci ve öğretmen eğitim programına katılım sağladı. Dernek olarak yürütmekte oldukları atık pillerin ayrı toplanması çalışmaları kapsamında öncelikli hedef gruplarının çocukların bilinç düzeyini yükseltmek olduğunu vurgulayan Ercan, öğretmenler ile gerçekleştirdikleri bu eğitim programının projenin beklentilerinin karşılanması noktasında oldukça önemli olduğunu vurguladı. Çevrenin korunmasına dair yürütülen çalışmalar arasında oldukça önemli bir yere sahip olan atık piller hususunda detaylı bilgilendirmenin yapıldığı eğitimde, atık pillerin nasıl toplanacağı, toplanan atık pillerin Alanya Belediyesi’ne ne şekilde teslim edileceği ve sonrasında dernek tarafından nasıl bir bertaraf yöntemi uygulandığı ile ilgili bilgiler katılımcılara aktarıldı.

“PAYIMIZI VE ÇALIŞMALARIMIZI ARTTIRMA HEDEFİNDEYİZ”

Atık Pillerin Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi hakkında konuşan Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, 2007 yılından bu yana yürütülen çalışmalar neticesinde yaklaşık 22 bin 700 kilogram atık pilin toplanarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’ne bertarafının sağlanması amacıyla teslim edildiğini belirtti. Doğaya kontrolsüz bir şekilde atılarak su ve toprak kirliliğine sebebiyet veren bu atık türünün ayrı toplanarak tekniğine uygun bir şeklide bertaraf edilmesini sağlamak amacıyla projenin uygulama ağını genişleteceklerini ifade eden Çapa, yıllardır Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli devam eden bu projenin önümüzdeki günlerde daha artarak devam edeceğini söyledi. Sevda Çapa, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve katılan öğretmenlere teşekkür etti.