Alanya HEP Üniversitesi kapılarını milli sporculara açacak

Alanya HEP Üniversitesi kapılarını milli sporculara açacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı, aralarında Alanya HEP Üniversitesi’nin de bulunduğu 24 vakıf üniversitesi ile protokol imzalayarak milli sporculara burs verecek vakıf üniversitelerinin sayısını 52'ye çıkardı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 24 vakıf üniversitesi ile daha protokol imzaladı. Böylelikle milli sporculara burs verecek vakıf üniversitelerinin sayısı 52'ye çıktı. Tarihi anlaşmayla uluslararası seviyede başarı kazanan elit sporcular 52 vakıf üniversitelerinde tam burslu okuyabilecekler. Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Binasında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bu gelişmeyle milli sporcularımız, toplamda 52 vakıf üniversitesinde ücretsiz olarak eğitim görme fırsatına kavuşmuş oluyor” ifadelerini kullandı. Bakan Kasapoğlu, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda Türk sporu için çok sevindirici tarihi bir gelişme yaşadık. 28 vakıf üniversitemizin katılımıyla, 'Vakıf Üniversitelerinden Türk Sporuna Yükseköğretimde Yüzde Yüz Destek' temalı bir mutabakat adımı attık. Bu mutabakatla milli sporcularımızın, vakıf üniversitelerinde ücretsiz olarak eğitim görmelerinin önünü açtık. Böylece, önemli bir sıkıntıyı çözüme kavuşturduk. Sporcularımızın, akademik kariyer yapmak ile spora devam etmek arasında ikilem yaşamasının önüne geçtik. Bugün 28 vakıf üniversitemize ek olarak, 24 vakıf üniversitemizle daha bu mutabakata imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gelişmeyle milli sporcularımız, toplamda 52 vakıf üniversitesinde ücretsiz olarak eğitim görme fırsatına kavuşmuş oluyor. Hangi bölüm olursa olsun, bir vakıf üniversitesini kazanan milli sporcumuz, yüzde yüz burslu olarak üniversite tahsilini sürdürebilecek. Bu şekilde ailelerin ve sporcuların, okul mu, yoksa spora devam mı konusundaki tereddütlerini de büyük ölçüde bertaraf etmiş olacağız. İnşallah gelecekte bu örnek gençlerimizi hem profesyonel hayatlarında, hem de spor kariyerlerinde kazandıkları başarılarla çok daha önemli yerlerde göreceğiz. Ben, bu tarihi adıma samimiyetle destek veren kıymetli YÖK başkanımıza, değerli rektörlerimize; Bu tarihi atılımda biz de varız diyen vakıf üniversitelerimize, akademi dünyamızın değerli isimlerine, bütün paydaşlarımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Mutabakatımız, milletimize, gençlerimize ve Türk sporuna hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sırasıyla vakıf üniversitelerinin yetkilileri ile protokol imzaladı. Törende Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner katıldı. İmzaların ardından hatıra fotoğrafı çekildi. 

PROTOKOL İMZALANAN 24 VAKIF ÜNİVERSİTESİ İSE ŞÖYLE: 
“Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Ankara Medipol Üniversitesi, Antalya Akev Üniversitesi, Antalya Bilim Üniveristesi, Avrasya Üniveristesi, Beykoz Üniveristesi, Çağ Üniveristesi, Demiroğlu Bilim Üniveristesi, Doğuş Üniveristesi, Hasan Kalyoncu Üniveristesi, Işık Üniveristesi, İstanbul Arel Üniveristesi, İstinye Üniveristesi, İbn Haldun Üniveristesi, İstanbul Kent Üniveristesi, İzmir Ekonomi Üniveristesi, İzmir Tınaztepe Üniveristesi, Kapadokya Üniveristesi, KTO Karatay Üniveristesi, Nuh Naci Yazgan Üniveristesi, Nişantaşı Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Toros Üniveristesi, Özyeğin Üniveristesi”