Alanya HEP Rektörü Mehmet Durdu Öner istifa etti

Alanya HEP Rektörü Mehmet Durdu Öner istifa etti
Alanya Hamdullah Emin Paşa (Alanya HEP) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, görevinden istifa etti. Rektör Vekili olarak görevini sürdüren ve istifasını Alanya HEP Üniversitesi Mütevelli Heyeti’ne veren Öner’in yerine kimin geleceği de belli oldu. Alanya HEP Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul oldu.

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Mütevelli Heyeti, istifa ve yeni görevlendirme hakkında bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner’in görevi bırakmasının ardından Rektörlüğe, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul getirildi.

Lisans ve Yüksek Lisansını Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Prof. Dr. Özkul, Doktorasını Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde Sayısal Yöntemler üzerine çalışmasıyla tamamladı.

Anadolu Üniversitesinde Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulunan Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, YÖK Üyeliği döneminde Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. Prof. Dr. Özkul, Yükseköğretim Kalite Kurulunda (YÖKAK) çeşitli görevlerde bulundu.
Almanya’da bulunan Karlsruhe Teknoloji Enstitüsünde çeşitli araştırma ve eğitim faaliyetlerinde bulunan Prof. Dr. Özkul Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm, Uzaktan Eğitim Yönetimi alanlarında uzmandır. Çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Prof. Dr. Özkul’un uluslararası indekslerde taranan bir çok makalesi, kitap bölümleri ve bildirileri bulunmaktadır.

1976 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Aynı bölümde yüksek lisans ve doktorasını da Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sayısal Yöntemler Anabilim Dalı’nda yapmıştır. Cleveland Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi(1991-1992), Anadolu Üniversitesi’nde öğretim üyesi (1989-…) olarak görev yaptı. 1997 yılında Anadolu Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesi, İktisadi İdari Programlar Bölümü’nde Profesör olmuştur.

Anadolu Üniversitesi’nde çeşitli idari görevler de yapmıştır. Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı 1993-1996 Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü 1993-1996 Açık Öğretim Fakültesi Dekan yardımcısı 1996-1998 Açık Öğretim Fakültesi Dekanı 1998-2004
Anadolu Üniversitesi Rektör yardımcısı 2006-2009

13 Aralık 2002’de Türkan Saylan’ın yaş haddinden emekli olmasıyla boşalan Üniversitelerarası Kurul kontenjanından YÖK üyeliğine atanmıştır, ayrıca 2006 yılında tekrar Üniversitelerarası Kurul kontenjanından yapılan seçimi cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanmıştır. 2008 yılında ise YÖK Yürütme Kurulu üyesi olmuştur, 13 Aralık 2010 tarihinde görev süresi dolmuş ve YÖK’ten ayrılmıştır.