Alanya'da 'Uzaktan Eğitim'le Hafız oldular

Alanya'da 'Uzaktan Eğitim'le Hafız oldular
Alanya Müftülüğü'ne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi alan ve eğitimlerini tamamlayarak mezun olan öğrencilerin sayısı artmaya devam ediyor.

Alanya Müftülüğü'ne bağlı Kur’an kurslarında Koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesinde hafızlık eğitimine başlayan 5 öğrenci, örgün olarak devam ettikleri hafızlık eğitimlerini, koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim metoduyla tamamlayarak mezun oldu.

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı Diyanet İşleri Başkanlığı'nca alınan tedbirler kapsamında yüz yüze eğitimlere ara verilen Alanya Müftülüğü'ne bağlı Kur’an kurslarında, hafızlık eğitimleri başta olmak üzere tüm programlar uzaktan eğitim yöntemiyle sürdürüldü.

Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) "pandemi" olarak ilan ettiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı Diyanet İşleri Başkanlığımızca yatılı ve diğer Kur’an kurslarında yüz yüze eğitimlere ara verilmişti.

Salgınla mücadele etmek ve salgının muhtemel etkilerini en aza indirmek için alınan tedbirler kapsamında 16 Mart 2020 tarihinde yüz yüze eğitimlere ara verilen Müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarında, 30 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitime geçildi.

Yapısı itibarıyla süreklilik arz eden hafızlık programında devamlılığın sağlanması amacıyla, eğitimler, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce belirlenen uygulama esasları doğrultusunda dijital uygulamalar üzerinden sürdürüldü.

Alanya Müftülüğü'ne bağlı Kur’an kurslarında Koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesinde hafızlık eğitimine başlayan Betül Doğan, Ümmühani Yönet, Berna Yeni, İmam Hatip ortaokul öğrencileri İrem Odobaşı ve Betül Boyacı örgün olarak devam ettikleri hafızlık eğitimlerini, koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim metoduyla tamamlayarak mezun oldu.

Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, koronavirüse rağmen azimle çalışarak hafızlıklarını tamamlayan öğrencileri tebrik ederek hafızların yetişmesine katkısı olan anne-babalarına, hocalarına, hayırseverlere ve maddi manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir