Alanya'da "Bir Nefes Sağlık" etkinliği düzenlenecek

Alanya'da "Bir Nefes Sağlık" etkinliği düzenlenecek
Konaklı'da bulunan Cemile Kuyumcu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 14 Şubat 2020 tarihinde Doğanay Otel'de "Bir Nefes Sağlık" adı altında yemekli müzik, eğlence ve ödül gecesi düzenliyor.

Sevilen sanatçı Zeynep Dizdar'ın da sahne alacağı gece için bu sabah İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, okul Müdürü Mehmet Arslan, okul aile birliği başkanı Mustafa Özen, Yönetim üyeleri ve basın mensupları kahvaltıda bir araya geldi.

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, "Cemile Kuyumcu Anadolu Meslek Lisesi'nin okul aile birliği tarafından, okula katkı amacılı düzenlenecek olan etkinlik için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Okul aile birliği yönetim kurulumuz okulumuz adına bir etkinlik düzenleyecektir ve biz de imkanı olan herkesin bu etkinliklere katılıp bu etkinliklere destek vermesini istirham ediyoruz ve bu konuda bizlere destek veren değerli basın mensuplarımızı da teşekkür ediyor ve sizleride bekliyoruz. Tüm meslek liseleri isim değiştirerek Anadolu mesleki teknik lisesi olmuştur. Cemile kuyumcu sağlık ağırlıklı bir Anadolu Lisesi'dir. Şu an yurtdışında Avrupa birliği erasmus kapsamında 14 öğrencimiz yurtdışında İtalyada staj görüyor. Ve bunu sistematik bir şekilde  gelenekselleştirerek her yıl projelere katılan  ender  okular dan bir tanesi. Avrupa birliği tarafından yurt dışına gitmekte , öğrencilerimiz elde etikleri tecrübeleri ülkemizle kıyaslama imkanı bulmakta ve almış oldukları eğitim sayesinde bir avantaj elde etmiş oluyorlar bu da bizlere, öğretmenler, örgencilere farklı bir vizyon katmış oluyor. Okulumuz sadece eğitim ile değil  bir takım sosyal faaliyetlerle de ön plana çıkmakta ve tabi ki bu güçlü bir ekip işidir  ve ben bu yüzden okul yönetimine okul aile birliğine öğrencilere ve okul başkanıma saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Cemile Kuyumcu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul aile birliği başkanı Mustafa Özen yaptığı açıklamada; "Cemile Kuyumcu, her yıl 100-110 kişiyi sağlık alanında staja gönderen bir okul sağlık alanında bir lokomotif olabilir. Aslında bizim düşüncemiz bir sağlık gecesi düzenlemek istiyorduk bunu da 1 ay yada 1 bucuk ayda yapmayı istemiştik, 14 şubatı Seçmemizin nedeni Alanya da çok büyük salonlar bulmak zor ve araştırmalarımızın doğrultusun da bulduğumuz salonların maliyeti çok yüksek biz de bu nedenle Doğanay otelinde yapmaya karar verdik doğan ay otelinde de bizim belirlediğimiz günlerde doluydu tesadüfen 14 şubat günü olabileceğini örgendik hem hafta sonu tatili nedeniyle de iyi oldu ve başarılı bir şekilde bu işin altından kalkarsak geleneksel  bir gün haline getireceğiz. Gidiyorsun bir Sağlık kuruluşuna stajyer konusunda sorun yaşıyorlar, stajyer öğrenci bulamıyorlar en önemlisi turizm sektöründe çalışacak sağlık elemanı bulamıyorlar. İlçe milli eğitim müdürümüzle ileride bir proje hazırlayabilirsek sağlık sektörüne hizmet edecek, En az iki dil bilip sağlık terimlerini de bilecek, Otel polikliniklerinde staj yapabilecek ve daha sonrada iş imkanı sağlanacak bir proje istiyoruz, 14 şubat bir nefes sağlık gecesi bizim için bir başlangıç olacak hem okuldaki maddi durumu kötü olan öğrencilere her ay burs şeklinde dönüştürebileceğimiz bir burs kaynağı hem de okulumuzun ufak tefek ihtiyaçlarını haledebileceğimiz bir gelir kaynağı finanse edeceğiz" dedi.