22 Nisan yarım gün mü, tam gün mü, 23 Nisan resmi tatil mi?

22 Nisan yarım gün mü, tam gün mü, 23 Nisan resmi tatil mi?
Resmi tatil tarihleri sıklıkla sorgulanıyor. Bu tarihlerden biri de 23 Nisan olurken 22 ve 23 Nisan tarihlerinin yarım gün mü yoksa tatil mi olup olmadığı sorgulanıyor.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl 23 Nisan tarihinde kutlanıyor. 1921 yılından itibaren milli bayram olarak kutlanan 23 Nisan, 1981 yılında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlamaya başladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ulusal bayramı olan 23 Nisan tarihi ile ilgili olarak ''23 Nisan resmi tatil mi? 22 Nisan yarım gün mü, okullar tatil mi? 23 Nisan'da işyerleri tatil mi?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

Resmi tatil tarihleri sıklıkla sorgulanırken bu tarihlerden biri de 23 Nisan olarak gündemde yer alıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılış yıl dönümü olan 23 Nisan, çocuklara armağan edilmiş ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlarken ''23 Nisan resmi tatil mi?'' sorusu gündem oldu.

22 NİSAN YARIM GÜN MÜ, TAM GÜN MÜ?

Bu sene 22 Nisan tarihi pazartesi gününe denk geliyor. 22 Nisan ise yarım gün olmayacak. Okullar ve iş yerleri normal düzenine devam edecek.

52452.jpg

23 NİSAN RESMİ TATİL Mİ, OKULLAR TATİL Mİ?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ilk ulusal bayramımızdır. Resmi tatiller arasında yer alan 23 Nisan bu sene salı gününe denk geliyor. Bu tarihte okullar tatil oluyor kamu kurum ve kuruluşlar da tatil ediliyor. Dolayısıyla 232 Nisan tarihi resmi tatil sayılırken bu yıl ise cumartesi gününe denk geliyor. Kamu kurumları ve okullar zaten tatil olduğundan ek bir tatil söz konusu olmayacak.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir