2024 LGS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

2024 LGS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Tercihler Ne Zaman Yapılacak?
LGS'nin yapılacağı tarih her geçen gün daha çok yaklaşırken, artık öğrenciler ve veliler sınav sonrasına odaklandılar. 2024 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercihleri ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 Haziran 2024 Pazar günü uygulanacak olan LGS merkezi sınavı ile ilgili heyecan, geri sayımın sonlarına gelinen bugünlerde hem öğrenci; hem de velilerde hat safhada. İyi bir lise eğitimi almak için tüm sene çalışan öğrenciler sadece sınavı merak etmiyor. LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercihleri ne zaman yapılacak? gibi konular da merak edilen diğer detaylar arasında yer alıyor.

LGS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Liselere Geçiş Sistemi LGS soonuçları 28 Haziran 2024 Cuma günü www.meb.gov.tr adresi üzerinden online olarak açıklanacak. Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine posta yolu ile gönderilmeyecek.

LGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS için sonuç tarihini duyurmuş olmakla birlikte, tercihlerin ne zaman yapılacağına yönelik bir açıklama yapmadı.

2023 yılında 4 Haziran'da yapılan LGS sonuçları www.meb.gov.tr adresi üzerinden 23 Haziran'da açıklandı. Tercihler ise 5 - 19 Temmuz tarihleri arasında yapıldı.

2024 yılında LGS tercihlerinin 8 - 19 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacağı tahmin ediliyor.