ALKÜ'den karbon salınımına savaş! GES ile hayata geçecek

ALKÜ'den karbon salınımına savaş! GES ile hayata geçecek
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Kestel Yerleşkesi'nde gerçekleştirdiği güneş enerji santrali (GES) projesiyle yılda bin 207 ton karbon salınımını önleyerek, 36 bin 551 ağacın karbon emisyonunu dengeleyecek.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Kestel Yerleşkesi'ne kurduğu güneş enerji santrali (GES) ile sürdürülebilir enerji alanında önemli bir adım atıyor. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, projenin tamamlandığında üniversitenin yılda 47 milyon Türk lirası enerji tasarrufu sağlayacağını belirtti.

ALKÜ GES projesi, yılda 2 milyon 100 bin kilowatt elektrik üreterek, bir yılda doğaya salınan bin 207 ton karbon salınımını engelliyor. Bu sayede 36 bin 551 ağacın önlediği karbon emisyonu, ALKÜ GES ile telafi edilmiş olacak. Proje, çevre dostu teknolojilerle Türkiye'ye örnek oluyor.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, projenin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını belirterek, "Ülkemize örnek olmasını istiyoruz. ALKÜ GES projemizde kullanılan güneş panelleri son teknolojiye dayanıyor ve ülkemizin enerji tasarrufuna önemli katkıda bulunacak." dedi.

ALKÜ GES projesi, yerli ve milli ürün olan son teknoloji güneş panelleri kullanarak, Türkiye'yi yeşil enerji alanında çağ atlatacak. Projede kullanılan şeffaf arka yüzlü paneller, en az kayıpla elektrik üretimini sağlıyor.

Haber Editörü
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir