O illerde yaşayanlara bayram tatili eziyet olacak

O illerde yaşayanlara bayram tatili eziyet olacak
Türkiye'de Bayram tatilinin yaz tatiline denk gelmesi hem çok güzel hem de olağanüstü zorluklar barındıran bir durumdur. 90 milyon nüfusu olan bir ülkede okulların kapalı olduğu tarihe denk gelen bayram tatilleri trafikten tutun birçok konuda vatandaşlara hayatı zehir etmektedir.

Bayram tatili sebebiyle gezmek isteyen vatandaşlar kalabalık, trafik gibi sıkıntıların neredeyse bin katını söz konusu Bayram tatilinde yaşamaktadır. İnsan seli olarak nitelendirilen bu durum ülkemizde bazı şehirlerde görülmektedir.

Bunların en trajik örneği Ramazan Bayramı Dolayısıyla ücretsiz ulaşım ilan edilen İstanbul'da görülmüştür. Milyonlarca insan ücretsiz ulaşım imkanından yararlanmak için tarihimiz boyunca görülmemiş bir kalabalık oluşturdu.

Söz konusu izdihamın görüleceği bir diğer yer ise tatil bölgeleridir. Tatil bölgelerinde yaşayan vatandaşlar gelecek olan milyonlarca insanın yaratacağı izdiham ve olumsuzluklar sebebiyle tedirgin durumdadır.

İmkanı olanlar çareyi yerlisi oldukları şehrin köylerinde bulunan evlerine bayramdan önce kendilerini atmakta bulmaktadır. Yüksek sıcak hava ya ve trafiğe yine aldırmayacak olan milyonlarca insan meydanlara, plajlara, alışveriş merkezlerine hücum edecektir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER