O gün yaklaşıyor, Hazır mıyız Alanya?

O gün yaklaşıyor, Hazır mıyız Alanya?
Ülkemizin neredeyse her yerinden ilçemiz Alanya'ya yoğun bir göç yaşanacak. Yaşanacak olan yoğun göçün sebebi ise okulların tatil olması, kurban bayramı ve 9 günlük tatildir. Tüm bunlar üst üste geldiğinde ilçemiz nüfusu kat ve kat artacak.

2024 yılında kutlanacak olan Kurban Bayramı 16 Haziran tarihine denk gelmesi sebebiyle aynı zamanda yaz tatili ile de iç içe geçmiş durumda olacak. 14 Haziran Cuma günü okullarda yapılacak olan karne dağıtımının ardından deyimi yerindeyse tüm yurt genelinden Akdeniz Bölgesi'ne özellikle Antalya'ya ve ilçemiz Alanya'ya müthiş bir göç yaşanacak.

Odak noktası bayram tatili olan söz konusu göç neticesinde ilçemiz nüfusu yapılan hesaplamalara göre 3 kat artacak. Yaşanacak olan kalabalık sebebiyle işletmeler kendilerince gerekli önlemleri almış durumdalar. Üstüne bir de Alanya Belediyesi ve Alanya Kaymakamlığı tarafından temizlik, güvenlik, sağlık alanlarında ekstra tedbirler alınmıştır.

Bayram tatilindeki yoğunluktan dolayı vatandaşlar mağdur olmasın diye İlçe Kaymakamlığı ve ilçemiz Belediyesi el ele hizmetleri yürüteceklerdir. Ancak vatandaşların yaşanacak olan yoğun kalabalık Dolayısıyla ve oluşacak olan trafik dolayısıyla dikkatli olmasında da yarar vardır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER