Bu yaz her yer karavanla dolacak, Alanya'yı zor bir yaz bekliyor

Bu yaz her yer karavanla dolacak, Alanya'yı zor bir yaz bekliyor
Artan tatil maliyetleri ve döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle vatandaşlar tatil ihtiyaçlarını gidermek üzere son zamanlarda kitleler halinde karavan turizmine yöneldiler. Peki bu sene adeta karavan satışlarında yaşanan patlama sebebiyle hangi tedbirler alınmalı? İlçemizi bekleyen zorluklar nelerdir?

2023, 2024 yıllarında Türkiye'de karavan üretimi yapan ve karavan ithal eden şirket sayısı neredeyse 3 kat arttı. Artık orta ölçekli Sanayi sitelerinde dahi üretimi yapılabilen karavanların sayısının da Geçen seneye oranla arttığı da söylenebilir.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da sahil kenarlarında ve boğaz kıyısında park etmiş olan karavanlar sebebiyle vatandaşlar birçok durumdan şikayet etmekteydiler. Özellikle park yeri bulamayan sürücüler bu şikayetlerde başı çekiyordu.

Eğer gerekli tedbirler alınmazsa yaz tatili sebebiyle ilçemize gelecek olan sayıları 10.000'leri bulacak olan karavanlar sebebiyle birçok sahil kenarı ve ormanlık alan karavan atıklarıyla dolacak. Trafikte ise belli aksamalar yaz sezonu boyunca sürekli hale gelecek. Ayrıca karavan Park olarak isimlendirilen işletmelerin de ruhsatları ve doğaya verdikleri zarar da yetkililer tarafından araştırılmalı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER