Antalya'da kiralar el yakıyor, en ucuz ve en pahalı kiralık daireler hangi ilçelerde

Antalya'da kiralar el yakıyor, en ucuz ve en pahalı kiralık daireler hangi ilçelerde
Antalya son zamanda dünyada yaşanan birçok savaş ve Siyasi kriz sebebi ile çok sayıda göç aldı. Özellikle Rusya Ukrayna Savaşı'ndan dolayı ilimize gelen on binlerce yabancı konut satın almakta veya kiralamaktadır. Bu sebepten kira fiyatları 110 bin liraya kadar çıkmış durumda? Peki il genelinde kira bazında bakıldığında en ucuz ve en pahalı ilçeler hangileridir?

Elimize gelen ve konut alan yabancı sayısındaki Muazzam artist sebebiyle Antalya artık sadece Turizm dönemlerinde değil tüm yıl boyunca kiraların çok yüksek seviyede seyrettiği bir şehir haline gelmiştir. 110 bin lirayı bulan kira fiyatlarının olması Hem ev sahiplerini hem de kiracıları şaşırtmaktadır.

En uygun 2+1 daireler 6 bin lira ile Alanya’nın en yakın komşularından Gazipaşa ve en ünlü ilçelerinden Konyaaltı ilçelerinde bulunmaktadır. ikinci sırada ise 7 bin lira ile Alanya ve Manavgat yer aldı. Üçüncü sıra 8 bin lira ile Kepez ve Serik’in oldu. Listenin dördüncü sırasında 10 bin lira ile Muratpaşa yer aldı.

En pahalı kiralarda ise; Kepez 110 bin lira ile birinci sırada yer alırken onu 60 bin lira ile Konyaaltı takip etti. İlçemiz Alanya 49 bin lira ile üçüncü, Muratpaşa 42 bin lira ile dördüncü sırada yer aldı.