Alanya'da orman yangınları başladı

Alanya'da orman yangınları başladı
Havaların ısınmaya başladığı son günlerde, daha yaz sıcaklarına henüz ulaşamamışken Alanya'da orman yangınları kendini gösteremeye başladı. Peki söz konusu orman yangını tam olarak nerede başladı. Detaylar haberimizde...

Alara Mahallesi Köprü mevkisinde, yerleşim yerlerine yakın olan makilik arazide henüz sebebi belirlenemeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Vatandaşlar tarafından yapılan İhbar üzerine bölgeye Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangına 1 helikopter, 4 arazöz, 2 itfaiye aracı, 2 su tankeri ve 31 personelle müdahale edildi. Ekiplerin çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları ise hala sürmektedir.

Söz konusu yangından maalesef 5 dönümlük arazi zarar gördü. Daha yaz mevsiminin kavurucu sıcakları başlamadan söz konusu yangınların başlamış olması ise ilçemiz adına korkutucu bir gelişmedir. Ancak ekiplerin kısa sürede bölgeye erişerek yangını kontrol altına almaları ise söz konusu yangınlara karşı gerekli tedbirlerin alındığının göstergesidir.