2 Haziran'da Alanya Trafiği Felç Olacak

2 Haziran'da Alanya Trafiği Felç Olacak
Ülkemiz genelinde düzenlenecek olan LGS tüm yurtta 2 Haziran tarihinde düzenlenecektir. Söz konusu trafik yoğunluğu ise LGS sebebiyle yaşanacaktır. Önceki yıllarda da düzenlenen LGS'de bu yıl farklı bir uygulamaya gidilmesi sebebiyle ilçe merkezimizde trafik geçen yıllardaki LGS sınav günlerinden farklı bir yoğunluk yaşayacaktır.

Bu sene sadece sınav merkezi olan okullarda uygulanacak olan 2024 LGS 2 Haziran Pazar günü uygulanacaktır. Önceden LGS kapsamında düzenlenecek olan sınava girecek olan öğrenciler sadece kendi okullarında sınava giriyordu. Yani her öğrenci kendi okulunda sınava girdiği için söz konusu yoğunluk ilçe geneline dağılıyordu. Bu durumda bütün Ortaokullarda LGS kapsamında düzenlenen ortak sınav uygulanıyordu.

Bu sene ise köylerimiz dahil olmak üzere bütün Ortaokullarda bulunan öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek olan sınav merkezi olarak ilan edilmiş sınav binalarında sınava gireceklerdir.

Bu sebepten dolayı 2 Haziran tarihinde iki oturum olarak gerçekleştirilecek olan LGS sebebiyle sabahın ilk saatlerinde ve sınav bitiş saati olan 12.30'dan itibaren ilçemiz genelinde ilçe merkezi özelinde büyük trafik yoğunluğu yaşanması beklenmektedir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER