Uluslararası MEB robot yarışması başvuruları başlıyor!

Uluslararası MEB robot yarışması başvuruları başlıyor!
Bu sene 16.’sı düzenlenecek olan Uluslararası MEB Robot yarışmasının başvuruları başladı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve MEB işbirliği ile gerçekleşecek yarışmanın başvurular nasıl yapılır? Kimler katılabilir? Yarışma ne zaman ve nerede gerçekleşecek?

Millî Eğitim Bakanlığınca 16-19 Ekim tarihleri arasında Erzurum'da gerçekleştirilecek olan Uluslararası MEB Robot Yarışması’nın başvuruları başladı. Bu sene ki yarışmanın teması ise "Eğitimin Yüzyılında Ahilik ve Teknoloji" olarak belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurusu yayımlanan yarışma hakkında;

‘’Ülkemizin mesleki ve teknik eğitim alanındaki niteliğini artırmak, toplumda farkındalık yaratmak ve öğrencilerin bilgiyi beceriye dönüştürmelerini sağlamak amacıyla, Uluslararası MEB Robot Yarışması bu yıl, "Eğitimin Yüzyılında Ahilik ve Teknoloji" teması ve "Ahiliğin Geleceğini Şekillendiren Kod Erzurum'da Yazılıyor" sloganı ile düzenleniyor.’’ ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası MEB Robot Yarışması’na katılım ise ortaokul ve dengi okullardan, ortaöğretim ve yükseköğretim seviyelerine kadar her gruptan olabiliyor.

Ancak yarışma gruplara göre farklı kategorilerde gerçekleştiriliyor. Bu kategoriler ve grupları ise MEB tarafından şu şekilde açıklanıyor;

"Temel Seviye Çizgi İzleyen (ortaokul ve dengi okullar), Tasarla-Çalıştır (ortaokul ve dengi okullar), Tozkoparan Robot (ortaokul ve dengi okullar), İleri Seviye Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama, Labirent Ustası, RC Sabit Kanat Uçak, Serbest Proje, Su Altı Robot (SAR) ve Otonom Araç" olmak üzere 13 kategoride gerçekleştirilecek.’’