Kuaföre Uyuşturucu Ticaretinden 12 Yıl Hapis

Kuaföre Uyuşturucu Ticaretinden 12 Yıl Hapis
Alanya'da 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak' suçundan yargılanan tutuklu sanık kuaföre 12 yıl 6 ay hapis ve 25 Bin TL adli para cezasıyla cezalandırıldı

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Barış G, (28)  ve avukatı hazır bulundu. Sanık Barış G, savunmasında 'Ben suçu konu eylemle ilgili tehdit ve baskı altında olduğum yönündeki tüm savunmalarımı tekrar ederim ancak etkin pişmanlıktan faydalanmak istiyorum evimde ele geçen uyuşturucu maddeyi Veysi Ş.'den satın aldım kendisinin evini ve işyerini biliyorum. Yakalanmadan iki gün önce bunları kendisinden aldım. işyeri güvenlik kamerasındanda da yanıma gelip gittiği görülecektir. Ben kendisini arayıp çağırdım o da geldi. Bana bu maddeleri sattı ardından gitti. Etkin pişmanlıktan faydalanmak istiyorum dedi.

SANIKTAN SON SÖZÜ SORULDU

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Sanıktan son sözü sorulduğunda sanık Barış G, 'Ben kesinlikle suçlamayı kabul etmiyoruz uyuşturucu madde ticareti yapmadım bir mesleğim var bundan gelecek paraya ihtiyacım yok tehdit altında kaldım suçsuzum beraatimi ve tahliyemi talep ederim dedi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ

Mahkeme heyeti Sanığın uyuşturucu madde ticareti yapmak suçunu işlediği kanıtlandığından, Sanığın atılı suçu işlediği açık alanın camiye 200 metreden yakın olması, Sanık hakkında TCK 62-1 maddesinin tatbiki ile sanığa 12 Yıl 6 Ay Hapis ve 25 Bin TL Adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi.
Duruşmaya tutuklu olarak götürülen sanık Barış G. tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı cezaevine gönderildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Alanya'da bir alış veriş merkezinde 14 Kasım 2018'de Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince Kuaför olarak çalışan Sanık Barış G, alış veriş civarında uyuşturucu madde sattığı bilgisini alması üzerine hareke geçen ekipler. sanık Barış Mustafa ile buluştuktan sonra Narkotik ekipleri Mustafa'ının yapılan üst aramasında 0,49 gram gelen uyuşturucu madde Skunk ele geçirildi. gözaltına alınan Mustafa uyuşturucuyu 50 TL para karşılığında Barış G. satın aldığını iddia etmesi üzerine Narkotik ekipleri Kuaförlük yapan sanık Barış G. evinde yaptığı aramada mont içinde poşete sarılı 25,50 gram hint keneviri ele geçirildi. şüpheli Barış G. gözaltına alınarak Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup amirliğinde ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir