Alman asıllı hiphop şarkıcısı hakim karşısına çıktı

Alman asıllı hiphop şarkıcısı hakim karşısına çıktı
Alanya'da Lübnan uyruklu Alman Asıllı hiphop şarkıcısı Mohamad H, denizde beraber olduğu Alman Katharina Kugel'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan H. dün Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 9'ncu duruşması yapıldı.

ÖZEL HABER: MEHMET AL
Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen duruşmaya Sanık Mohamad H'nin avukatı ve yeminli tercüman katılırken Sanık Mohamed H. ise tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı cezaevinden SEGBİS vasıtasıyla ifadesi alındı.

AKIL SAĞLIĞI KORONAYA TAKILDI
Mahkeme heyeti Sanık Mohamad H'nin akıl sağlığı yönünden rapor alınması sebebiyle bir kısım işlemlerin yapılmak istendiği. ancak koronavirüs tedbirleri sebebiyle İstanbul ilinde bulunan Adli Tıp Kurumuna götürülerek raporun alınamadığı hususu açıklanarak kendisinden olay tarihinde gördüğü tedavi alıp almadığı soruldu.Sanık Mohamad H, ise tercüman aracılığı ile verdiği ifadesinde 'Ben rapor alınması gerektiğini düşünmüyorum, kullandığım ilaç veya gördüğüm tedavi yoktur. Ben gelen tercümanların yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra avukatımın tercüme yapmasını istiyorum dedi.Mahkeme heyeti sanık Mohamad H'nin talebini reddine karar verdi.

MOHAMAD H. 'BENDEN KAYNAKLI ÖLÜM OLMADI' 
Sanık Mohamad H' 'Olayla ilgili düzenlenen Adli Tıp Raporu'nun incelediğimde bulunduğu yerin de belirterek ölümün suda boğulma ile ilgili olduğu yazılmıştır. bu durumda benim veya bir başka kişi tarafından öldürüldüğü değerlendirilemez. bu da benim savunmamı doğrular. ölümünün doğal yollarla olduğunu ve benden kaynaklı bir ölüm olmadığını belirtmek istiyorum 'dedi

TUTUKLULUK HALİNE DEVAM
Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanık Mohamad H'nin akıl sağlığı ile ilgili raporun beklenmesine gerek olmadığına, kaçma şüphesi altında bulunması ve bu nedenle adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacak oluşu, dikkate alınarak Tutukluluk Halinin Devamına, duruşma 25 Haziran 2020 tarihine ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
10 Haziran 2018 Tarihinde Saray Mahallesi'nde bir otelde tatil yapan Alman uyruklu Katharina Kugel'ın (35), Damlataş Plajı'nda girdiği denizde hayatını kaybetmesinin ardın çalışma yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Alanya'da kiraladığı evde tatil yapan Lübnan asıllı Alman vatandaşı Mohamed H'yi evinde gözaltına aldı. 
Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlı, "kasten adam öldürme" suçundan çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. 

Zanlının ifadesinde Kugel ile barda tanıştığını ve daha sonra plaja indiklerini ve beraber denize girdiklerini belirtti. Bir süre birlikte kaldıktan sonra kendisinin denizden çıktığını ve aynı sahilde bulunan bir büfede oturduğunu anlatan Mohammad H, "Ardından kaldığım eve gittim. Evdeki arkadaşı da alarak Kugel ile denize girdiğim plaja gittik. Ancak onu göremedim." ifadelerinde bulundu. Lübnan asıllı Alman vatandaşı Mohammed H. sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönerildi.

Alman uyruklu Katharina Kugel (35), Damlataş Plajı'nda dün girdiği denizde bir süre sonra sahildekiler tarafından su yüzeyinde hareketsiz bir şekilde bulunmuştu. Sahile çıkarılan Kugel'in sağlık ekiplerince hayatını kaybettiği belirlenmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir