Alanya’dan Barcelona’ya giden öğrenciler mahsur kaldı

Alanya’dan Barcelona’ya giden öğrenciler mahsur kaldı
Alanya’dan Erasmus projesi ile eğitim için Barcelona ve Portekiz’e giden kafilede bulunan ve toplam sayılarının 15 olduğu bilinen öğrenci ve öğretmenlerin Barcelona ve Portekiz’de uygulanan karantina nedeni ile mahsur kaldığı öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığının onayladığı Erasmus eğitim projesi kapsamında Avrupa’da eğitim görmek için Barcelona ve Portekiz'e giden ve başlarındaki öğretmenler ve öğrencilerle beraber yaklaşık 15 kişinin bulunduğu Alanya öğrenci kafilesi Koronavirüs salgını nedeni ile uygulanan Karantina nedeni ile Barcelona ve Portekiz'de mahsur kaldı. Portekiz'de mahsur kalan kafile henüz uçuş yasağı olmadığı için bugün Türkiye'ye dönecek.

Ayrıca Barcelona ve Portekiz’e giden öğrencilerle beraber yurtdışında karantinada kalan öğrenci ve öğretmen sayısının Türkiye genelinde toplam 49 kişi olduğu, Erasmus Projesi kapsamında İspanya'ya giden ekibin Alanya Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Yiyecek İçecek Alanı öğrenci ve öğretmenleri olduğu, Portekiz'e giden ekibin ise Cemile Kuyumcu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri olduğu öğrenildi.

Yetkililer çocukların ve öğretmenlerin kurtarılması için resmî mercilerle görüşme yapıyor.

Ayrıntılar geliyor..