Alanya'da namus cinayetine 20 yıl hapis

Alanya'da namus cinayetine 20 yıl hapis
Alanya'da namus yüzünden kardeşini tabancayla öldüren ağabeye 20 yıl hapis cezasına çaptırıldı.

2018 yılı aralık ayında Alanya ilçesi Dimçayı Caddesi'nde meydana gelen olayda, Yılmaz Y, (49), namus yüzünden kardeşi olan  Zeydin Y'u (45) tabancayla uzaktan 3 el ateş ederek vücuduna isebet eden mermilerle ağır yaralanan. Zeydin  Y. kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybederken, ağabeyi Yılmaz Y, ise tutuklanmıştı.

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz hafta görülen karar duruşmasında mahkemeye tutuklu olarak yargılanan  Sanık ağabey Yılmaz Y. ve yakınları ve Avukatları hazır bulundu.

İDDİA MAKAMI ESAS HAKKINDAKİ MÜTALASINDA:
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Sanık Yılmaz Y'dan mütalaaya karşı diyecekleri soruldu; aşamalardaki savunmalarımı tekrar ederim, beraatimi ve tahliyemi talep ederim. takdir mahkemenindir dedi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:ÖNCE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Sanık Yılmaz Y'ın kardeşi olan maktul Zeydin Y'u öldürme suçu sabit olduğundan, suçun işlemiş biçimi, suçun işlenmesinde kullanılan araç, failin güttüğü amaç ve saik göz önüne alınarak, 5237 sayılı TCK.nın 82-1-d maddesi gereğince Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası ile Cezalanadırılmasına.

20 YIL HAPİS CEZASINA ÇAPTIRILDI
Sanığın sübuta eren suçu haksız tahrik niteliğindeki eylemlerin etkisi ile işlediği tanık beyanları ve dosya arasında yer alan diğer delillerle anlaşıldığından, kendisine verilen cezadan  tahrikin boyutu dikkate alınarak TCK.nın 29-1. maddesi uyarınca takdiren 20 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesine tutuklu olarak götürülen sanık Yılmaz Y tutuklu bulunduğu Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir