Alanya'da işyerini soyan 4 hırsız tutuklandı

Alanya'da işyerini soyan 4 hırsız tutuklandı
Alanya’da  20 ayrı iş yerinde hırsızlık yapan 4 şüpheli polis tarafından yakalandıktan sonra bu sabah sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Alanya Adliyesi'ne götürülen şüphelilerden 1 kişi basın mensuplarına "Çek çek Alanya yakışıklı görsün" diye konuştu. Alanya'da şüphelilerin bir restorandan dakikalar içinde yaptığı hırsızlık anı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Konaklı, Kestel, Oba, Kadıpaşa, Şekerhane ve Cikcilli gibi mahallerindeki 20 ayrı işyerinden farklı zamanlarda motosiklet, para, telefon ve ziynet eşyası çalındığı ihbarını alan Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Ekipler, hırsızlık yapılan iş yerinizdeki güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Hırsızların son olarak girerek kasa ve bahşiş kutusundan yaklaşık 300 TL aldığı Şekerhane Mahallesi Hacıkura Sokak üzerindeki restorandaki incelenen güvenlik kamera görüntülerinde 4 şüphelinin eşkalleri tespit edildi. Belirlenen eşkaller doğrultusunda polis, hırsızlık şüphelisi 19 yaşındaki Alperen O. C., 23 yaşındaki Rıdvan T., 22 yaşındaki Semih Ç. ve 19 yaşındaki Hanifi P.'ı  Sugözü Mahallesi Eski Antalya Yolu Caddesi üzerinde yaya olarak ilerlediği sıradan yakalayarak gözaltına alındı. Şüphelilerin yapılan üst aramasında ise hırsızlık yapmakta kullandığı belirtilen eldiven, tornavida ve el fener ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah Adliyeye sevk edilen 4 kişi nöbetçi mahkemece hırsızlık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

HIRSIZLIK ANI KAMAREYA YANSIDI
Hırsızlık şüphelilerinin son girdiği restorandaki o anlar kameralara saniye saniye yansıdı.  Kamera görüntülerinde motosikletle gelen 1 şüphelinin dışarı bekleyerek gözcülük yaptığı 2 şüphelinin ise ellerinde fenerle camdan içeri girerek dakikalar içinde bahşiş kutusu ve kasada bulunan toplam 300 TL alarak kaçtığı görüldü.