Alanya'da cinsel istismara 70 yıl hapis

Alanya'da cinsel istismara 70 yıl hapis
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 11 Mart'ta görülen karar duruşmasına tutuklu sanıklardan Anne E.T., ve S.K, 20'şer yıl ve tutuksuz yargılanan Baba M.T'a 30 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldılar.

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 11 Mart 2020 tarihinde görülen Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarın karar duruşmasına Alanya L Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Anne E.T, ve S.K., Duruşmada tutuksuz yargılanan A.T ve duruşmaya Baba M.T katılmazken avukatı hazır bulundu, mağdur S.T kız çocuğun üç avukatı duruşmada hazır bulundu..

OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay:11 Nisan 2018 Tarihinde Alanya'da bir okulda okuyan S.T adlı kız çocuğu başından geçen cinsel saldırı olayını okulun rehberine anlatması sonrası okul yöneticileri durumu polise bidirmesi üzerine Çocuk Büro ve Asayiş Amirliği ekipleri harekete geçerek Anne E.T Baba M.T ile birlikte S.K ve A.T yakalandı.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti duruşmada sanıklar son ifadelerinde suçsuz olduklarını tahliyelerini talep ettiler.
Mahkeme heyeti, sanık S.K Cinsel İstismar Suçu yönünden 20 Yıl, Anne E.T'a Cinsel İstismar Suçu Yönünden 8 Yıl, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma suçu yönünden: 12 Yıl, Toplam: 20 Yıl hapis, Baba M.T'a Sanığın mağdura bıçak ile tehdit etmek suretiyle istismar suçundan önce 45 yıl hapis cezası ile celandırılmasına TCK 61-7 nazara alınarak süreli hapis cezası 30 yıldan uzun olamayacağından sanığın 30 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.
Tutuksuz yargılanan sanık A.T,suçu sabit olmadığından CMK 223-2-e uyarınca beraatine karar verildi.